Kujdesi.com zgjerohet:Hapja e tre lokacioneve të reja në Pejë, Istog dhe Deçan

Lexo më shumë
Kujdesi.com - Shërbime shëndetësore

Blog

Këshilla dhe udhëzime për shëndetin dhe për të moshuarit

Kujdesi.com zgjerohet: Hapja e tre lokacioneve të reja në Pejë, Istog dhe Deçan
KujdesiShërbime mjekësoreShërbime infermierikePejëIstogDeçanShërbime shëndetësore në shtëpiVizita mjekësoreKujdes shëndetësor në KosovëPressPress releaseNjofrim zyrtar

Kujdesi.com zgjerohet: Hapja e tre lokacioneve të reja në Pejë, Istog dhe Deçan

Hapja e tre lokacioneve të reja të Kujdesi.com në Pejë, Istog dhe Deçan sjell shërbime mjekësore dhe infermierore të specializuara direkt në shtëpitë tuaja. Zbulo më shumë!

Shenjat simptomat e shtatzënisë dhe testimi i shtatzënisë
ShtatzeniaTesti i ShtatzënisëLodhja Në ShtatzëniHormonet e ShtatzënisëSimptomat e Shtatzënisë

Shenjat simptomat e shtatzënisë dhe testimi i shtatzënisë

Shenjat dhe simptomat e përjetuara në shtatzëninë e hershme ndryshojnë nga një grua në tjetrën. Disa gra ndjejnë simptoma të shtatzënisë menjëherë pas konceptimit, madje edhe para se të kenë humbur një periodë, ndërsa të tjera përjetojnë simptoma shumë të lehta që mund të mos jenë shumë të ndryshme nga ndryshimet mujore në trupin e tyre. 

Dhimje koke - shkakëtarët, këshilla dhe terapi
DhimbjeKokeShendetiMigrenaTerapiNatyraleShendetMendorStresiKeshillaShendetesore

Dhimje koke - shkakëtarët, këshilla dhe terapi

Dhimbje koke të rastësishme shpesh mund të ndodhin nëse jeta juaj e përditshme është pak hektike dhe jeni te stresuar, konsumini pak lëngje ose ngrëni pak, keni gjumë shumë pakët dhe / ose qëndroni në vende me shumë zhurmë. Nxehtësia shpesh mund të shkaktojë dhimbje koke, posaqërisht nëse harroni të pini ujë mjaftueshëm.

Cfarë është shtypja e lartë e gjakut (hipertensioni), pse është e rrezikshme, dhe si mund të trajtohet?
HipertensionShtypja e larte e gjakutSimptomatTrajtimi

Cfarë është shtypja e lartë e gjakut (hipertensioni), pse është e rrezikshme, dhe si mund të trajtohet?

Shtypja e lartë e gjakut, nuk është një sëmundje në vete, por rrit rrezikun e infarkt të zemrës, dëmtimit të veshkave dhe sulvmit në tru. Nëse shtypja e gjakut është lehtësisht e rritur, shumë njerëz mund ta reduktojnë atë me ndryshime në stilin e jetesës, ndërsa tek tjerët mund të kenë nevojë edhe për barna.

Trajtimi i gripit sezonal: Pse duhet të evitohet përdorimi i antibiotikëve.
Gripi sezonalInfluencaAntibiotikeFlamaKollitje

Trajtimi i gripit sezonal: Pse duhet të evitohet përdorimi i antibiotikëve.

Gripi sezonal është një infeksion viral i cili përcjellët nga një person i infektuar tek tjetri përmes teshtitjes, kollitjes dhe stërpikave gjatë të folurit, ose dhe ne mënyrë indirekte me prekjen me duar të objekteve të të kontaminuara me virus. Simptomat e gripit sezonal jan temperatura, dhimbjet në trup, si dhe simptomat e rrugëve të frymëmarrjes. Sëmundja nga gripi sezonal zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë.

EKG dhe rëndësia e saj
EKGElektrokardiogramDiagnostike kardiakeMjekuVizitaShtepiakeKujdesi

EKG dhe rëndësia e saj

Një elektrokardiogram (EKG) është një procedurë e thjeshtë diagnostike kardiake për të vlerësuar aktivitetin elektrik të zemrës. Testi kardiak EKG synon të zbulojë anomali të tilla si aritmitë ose çrregullimet e ritmit të zemrës, sëmundjet koronare të zemrës, anomalitë e valvulave të zemrës, inflamacionin e zemrës (miokarditi ose perikarditi), deri te zemra e zmadhuar. 

Kujdesi dhe Nevojat e të Moshuarve: Një Qasje Unike
KujdesiNevojat e të moshuarveTë moshuarit

Kujdesi dhe Nevojat e të Moshuarve: Një Qasje Unike

Në shoqërinë tonë, kujdesi për të moshuarit është jo vetëm një detyrim, por edhe shprehje e dashurisë dhe respektit ndaj tyre. Nevojat e të moshuarve nuk janë thjesht fjalë; ato janë një realitet i përditshëm që kërkon vëmendje, përkushtim dhe zgjidhje të menduara mirë.

Kujdesi për të Moshuarit: Shërbimi Inovativ në Shtëpinë Tuaj
KujdesiKujdesi në shtëpiKujdesi për të moshuaritTë moshuarit

Kujdesi për të Moshuarit: Shërbimi Inovativ në Shtëpinë Tuaj

Në një shoqëri ku lidhjet familjare janë thelbësore, dhe respekti ndaj të moshuarve është një vlerë e patjetërsueshme, shfaqet një sfidë unike: Si t'i ofrojmë prindërve tanë dhe të moshuarve në familje kujdesin më të mirë, pa o larguar nga shtëpia?

Çfarë është ftohja?
FtohjeGripVirusKëshilla

Çfarë është ftohja?

Ftohja është sëmundja më e zakonshme e traktit të frymëmarrjes tek fëmijët dhe të rriturit. Në këtë artikull mund të lexoni më shumë për këtë sëmundje, për atë çfarë e dallon atë nga infeksionet e tjera të traktit të frymëmarrjes dhe kur duhet të kërkoni ndihmë mjekësore.

Na kontakto në ViberViberNa kontakto në WhatsAppWhatsAppNa kontakto në FacebookFacebook